Bold blogt: e-commerce stories from the wild. Gepubliceerd op 11 juli 2024

In het zonnetje: Full Stack Developer Dees.

Ontmoet Dees! Ooit afgestudeerd bij Bold op PWA's en service workers, inmiddels een doorgewinterde Magento developer én gangmaker als teamplayer op en buiten de werkvloer.

Dees! Je werkt al een tijdje bij Bold, maar toch even voorstellen?

Ik ben Dees, 27 jaar. Geboren en getogen in Amsterdam en gelukkig nog steeds woonachtig in Amsterdam. Ik ben bij Bold ooit begonnen als stagiair, we hadden een klein kantoor in Amsterdam-Oost (heel dicht bij mijn huis, handig voor als je een luie stagiair was). Toen ik aankwam op het kantoor van Bold voor mijn sollicitatie was Bold met een paar man aan het werk en lag de pasgeboren baby van Bart Pit in een wieg. De sollicitatie verliep voorspoedig en gelukkig kon ik beginnen. Sindsdien ben ik eigenlijk een beetje blijven plakken en ben ik met het bedrijf meegegroeid. En helaas ook meeverhuist naar het nieuwe kantoor bij Sloterdijk (voor mij aan de andere kant van de stad). Mijn hobby's zijn koken (en het natuurlijk opeten), sporten, wandelen, reizen, muziek en gamen.

Vertel eens een project waar je het meest enthousiast over was tijdens je periode bij Bold. Wat sprak je hier in aan?

Hoewel ik er natuurlijk veel heb sprong er wel één uit waar ik erg enthousiast van werd. Het project met onze klant Eunica, een Italiaanse farmaceut. Van eUnica kregen wij de taak om een gloednieuwe PWA-webshop te bouwen met als backend Magento 2 Commerce. Voor de frontend hebben wij Vue Storefront 2 (nu Alokai) gebruikt. Dit sprak me aan omdat we met dit project konden werken met de nieuwste technologieën en ik word heel erg enthousiast van het ontdekken, leren en toepassen van die technologieën. Het was een heel mooi project, want we hebben alles van scratch gebouwd en het Vue Storefront 2 framework zo omgebouwd tot de wil van de klant. Het was een goed leer- en bouwproces en we hebben een ontzettend mooie webshop neergezet! (Het resultaat: https://eunica.it/)

Hoe vind jij dat werk in je leven zou moeten passen?

Ik vind het belangrijk dat werk flexibel moet zijn en gelukkig is mijn werk dat ook. Ik heb namelijk een Braziliaanse vriendin die op dit moment in Boedapest woont om haar proefschrift architectuur af te maken. Met mijn werk krijg ik de mogelijkheid om haar zo nu en dan op te zoeken en vanuit Boedapest te werken, wat goed werkt en heel erg fijn is.

Kun je omschrijven hoe je in een project samenwerkt met het team? Heb je een voorbeeld van een specifiek project waar je dit goed vond gaan?

Naast het ontwikkelen van webshops doe ik ook technisch project management. Zo heb ik bijvoorbeeld bij het eUnica project veel contact met de klant en heb ik de wensen van de klant besproken en uitgewerkt. Vervolgens hebben wij dit verder onderverdeeld in taken die klaar zijn om opgepakt te worden door de developers en heb ik deze overgedragen en natuurlijk ook deels zelf opgepakt.

Bold voerde o.a. retro (een keer per 2 maanden) in. Heb je het gevoel dat het team meer betrokken is nu bij de leiding en het bedrijf? Kun je een voorbeeld noemen vanuit een retro dat je aanspreekt?

Een onderdeel van de retro die me aanspreekt is de company update. Hierin wordt verteld in welke richting we met z’n allen opgaan en ook of er nog ontwikkelingen zijn op het gebied van klanten, nieuwe technologieën en nieuwe projecten. Het is heel fijn om up to date gehouden te worden over wat er allemaal speelt.

Op welke punten heb je je ontwikkeld bij Bold? Zijn er interesses of vaardigheden waar je je in de komende periode in wilt ontwikkelen?

Ik ben natuurlijk al sinds mijn eerste stage al betrokken geweest bij Bold. Dus ik ben met Bold meegegroeid en heb mij op allerlei vlakken kunnen ontwikkelen, zoals op professioneel vlak en code technisch.

Ik wil mij in deze periode meer focussen op het ontdekken van nieuwe technologieën wat ik altijd heel interessant vind. Daarnaast wil ik beter worden in het maken van tests met Cypress(een front end-test automatiseringstool) en dit integreren in onze projecten om nog betere kwaliteit code te kunnen leveren.